bg
Chcę wiedzieć o...
Strona główna
Artykuły
Bezpłatne bankomaty za granicą i dobre kursy walut w Rewolucyjnej Karcie do Konta Przekorzystnego

Bezpłatne bankomaty za granicą i dobre kursy walut w Rewolucyjnej Karcie do Konta Przekorzystnego

Dodano: 2021-07-07
Publikator: informacja prasowa

Klienci Banku Pekao mogą skorzystać z Rewolucyjnej Karty wielowalutowej, która zapewnia za granicą korzystne warunki przewalutowania oraz bezpłatne wypłaty z bankomatów.

Rewolucyjną Kartą wielowalutową Banku Pekao można zapłacić w kraju i za granicą. Transakcje przeliczane są bez prowizji banku, bezpośrednio po kursach Mastercard, które są zbliżone do kursów referencyjnych Narodowego Banku Polskiego.

– Innymi słowy, klient Pekao przed wyjazdem nie musi wymieniać już pieniędzy w kantorze. Wystarczy, że skorzysta z karty, w której kurs po którym przeliczane są transakcje jest wyjątkowo korzystny. Wiele osób przekonało się do tego rozwiązania i nie martwi się o ukryte koszty podróży. Bank wydał już ponad 1,3 mln Rewolucyjnych Kart – podaje Tomasz Molenda, Dyrektor Biura Zarządzania Segmentem Klientów Detalicznych w Banku Pekao S.A.

Otwierając Konto Przekorzystne na selfie z Rewolucyjną Kartą wielowalutową, można obecnie skorzystać z promocji i otrzymać 100 zł na dowolne zakupy. Wystarczy zapewnić minimum 500 złotych wpływu na konto oraz wykonać cztery transakcje bezgotówkowe kartą w czasie trzech miesięcy od otwarcia konta, a nagroda zostanie przelana na rachunek w Banku Pekao. Promocja trwa do 14 lipca bieżącego roku.

Artykuły powiązane

Rekomendacje KNF pod lupą: komentarz do dokumentu – część 1

  Komisja Nadzoru Finansowego opublikowała projekt Rekomendacji dla zakładów ubezpieczeń dotyczących d...

Osobiste Konta Inwestycyjne (OKI): 100 tys. zł rocznie bez podatku

Rząd planuje wprowadzenie Osobistych Kont Inwestycyjnych (OKI), które pozwolą inwestować do 100 000 zł rocznie bez poda...

Zmiany na rynku kryptowalut

Rada Ministrów przyjęła nowy projekt ustawy o rynku kryptoaktywów, przygotowanym przez Ministerstwo Finansów. Przepisy t...