W związku z dynamicznym rozwojem polskiego przemysłu pojawiła się potrzeba stworzenia produktów ubezpieczeniowych, które będą odpowiadały na potrzeby producentów żywności. W jaki sposób ubezpieczenie CPI (contaminated product insurance) zabezpiecza producentów żywności przed ryzykami związanymi z zanieczyszczeniem ich wyrobów i wynikającym z tego możliwym kryzysem wizerunkowym?
Artykuły powiązane

Ubezpieczenia w I połowie 2025: więcej wypłat, wyższe składki i rekordowe zyski
W I połowie 2025 roku ubezpieczyciele wypłacili aż 26,3 mld zł odszkodowań – to o 10% więcej niż rok wcześniej – wynika...

Rekomendacje KNF pod lupą: komentarz do dokumentu – część 3
Komisja Nadzoru Finansowego opublikowała projekt Rekomendacji dla zakładów ubezpieczeń dotyczących dystrybucji ubezp...

Rekomendacje KNF pod lupą: komentarz do dokumentu – część 2
Komisja Nadzoru Finansowego opublikowała projekt Rekomendacji dla zakładów ubezpieczeń dotyczących dystrybucji ubezp...