Sprawozdanie z konferencji Rzecznika Ubezpieczonych oraz Fundacji Edukacji Ubezpieczeniowej, Warszawa, 21 maja 2010

Dodano: 21-08-2014
Publikator: Rzecznik Ubezpieczonych
Kategorie :

„Ochrona danych osobowych w ubezpieczeniach - problemy w praktyce obrotu” - konferencja Rzecznika Ubezpieczonych oraz Fundacji Edukacji Ubezpieczeniowej, Warszawa, 21 maja 2010

W dniu 21 maja 2010 r. odbyła się konferencja „Ochrona danych osobowych w ubezpieczeniach - problemy w praktyce obrotu” zorganizowana przez Rzecznika Ubezpieczonych oraz Fundację Edukacji Ubezpieczeniowej.

Konferencja stanowiła płaszczyznę wymiany poglądów, omówienia występujących w praktyce problemów, wskazania postulowanych kierunków rozwiązań legislacyjnych, co w przyszłości przekładać się będzie na prawidłowe, z poszanowaniem interesów stron umowy stosowanie regulacji prawnych z zakresu ochrony danych osobowych.

W konferencji udział wzięli przedstawiciele Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych, Ministerstwa Finansów, przedstawiciele nauki i praktyki, organizacji samorządowych oraz konsumentów.

Przeczytaj cały artykuł